A pornószínészek jogait védő törvényt fogadtak el Japánban

A japán parlament szerdán jóváhagyta azt a törvényt, amely lehetővé teszi a pornófilmek szereplői számára, hogy a film forgalomba hozatala előtt, illetve a megjelenést követő egy évben bármikor felmondják a szerződésüket és visszavonassák a teljes filmet.

Archiv sorozat:

Ez a pornós hír is érdekelheti:
Ez a hír is érdekelhet

Bár a jogvédő és támogatói csoportok nyomására beterjesztett határozat nem tesz különbséget a színészek neme és életkora között, a javaslatot nem sokkal az után terjesztették be, hogy a kormány leszállította a nagykorúságot 20-ról 18 évre, ami miatt a 18 és 19 évesek már nem léphetnek ki utólag szerződésekből, ha meggondolják magukat, így a törvény a legfiatalabb színészeket védi leginkább.

  • A kormánypárti és ellenzéki képviselők által közösen beterjesztett javaslat előírja, hogy az akár indok nélküli felmondás esetén a forgalmazó minden anyagot köteles visszaszerezni és megsemmisíteni, és kártalanításra sem jogosult.  
  • A jogszabály emellett egy hónap várakozási időt ír elő a szerződés aláírása és a forgatás kezdete előtt, illetve további négyet a forgatás vége és a film bemutatása előtt, hogy a szereplők átgondolhassák döntésüket.   
  • A producereknek emellett írásban is rögzíteniük kell a film tartalmát, emlékeztetve a színészeket arra, hogy a képsorokon felismerhetőek lesznek.    
  • Mindennemű kényszerítés akár három évig terjedő börtönbüntetést, továbbá magánszemélyek esetén akár hárommillió, vállalkozásoknál 100 millió jen pénzbüntetést vonhat maga után.  

Egyes jogvédő szervezetek így is bírálják a törvényt, amely szerintük a pénzért nyújtott szexuális szolgáltatásokat legalizálja, de a képviselők hangsúlyozták, hogy a határozat semmilyen formában nem törvényesít illegális cselekedeteteket.

Csaj aki bugyi nélkül ad interjút a Jet Power Hungary telephelyén!

Tom Médiás csajok Dunaharasztiban a Jet Power Hungary telephelyén a szex tavon áztatták a puncijukat és adtak interjút.

Erika Vénusz első pornó filmje, az is kiderül, hogy szeret szopni.

Zöld heni Kedves és szexi tinilány aki szereti a két faszt egyszere

Csaj aki bugyi nélkül ad interjút  a Jet Power Hungary telephelyén 1 rész

Erika Venusz első pornó filmje amiből kiderül, hogy szeret szopni +18 FILM

Pornós múlt: Sugarloaf Era aka Kövér Erika

„A szexualitás a legnagyobb erőm” – hiába vették fel az egyetemre, Budapestről világhírű pornós lett Gina Gerson – 18+ fotók

Judy Nero huzogatja a faszt vagy csak szeretné?

Hollandia legjobb sportolójának útja a börtönön át a pornóig! +18 FILM